Norsk fagskole for lokomotivførere
Som lokfører kan du få en arbeidsplass med verdens beste utsikt! Drømmer du om en trygg jobb med gode betingelser, gode kollegaer og store maskiner? Da er lokføreryrket kanskje noe for deg!
Norge trenger flere lokførere, og etter studiet hos oss er det svært gode sjanser for å få jobb i et togselskap. Da får du 4-6 måneder opplæring hos dem, før du blir sertifisert lokomotivfører og kan kjøre på egenhånd.
Lokomotivføreryrket krever selvstendighet, struktur og evnen til å jobbe etter et strengt sikkerhetsregelverk. Yrket er krevende, ansvarsfullt og samfunnsbærende, og studiet på Lokførerskolen er intensivt det ene året utdanningen tar.
Siste søknadsfrist var 1. mars 2023. Neste anledning til å søke blir i februar 2024.
Det er løpende oppstart til studiet. Opptaket som hadde søknadsfrist 1. mars 2023, gjelder oppstart i august, september og oktober 2023, og januar, februar og mai 2024. Studenter til nettbasert studieløp har oppstart i løpet av april 2024. Aktuelle søkere vil bli kalt inn og må bestå yrkespsykologisk skikkethetstest og helsetest, før de får tilbud om plass.
Solide lokførere er ryggraden i en velfungerende jernbane! Vi leverer de lokførerne samfunnet trenger. Det er vårt ansvar og bidrag til sektoren.
Kai Erik Jensen, rektor ved Norsk fagskole for lokomotivførere
Vurderer du å søke? Les mer om studiet her
I opptaket 2023 kunne du også søke nettbasert studieforløp, med samlinger. De samme opptakskriteriene ligger til grunn for begge varianter av studieforløpet.
Les mer om nettbasert studieforløp, med samlinger
For å kunne søke fagskolen, må du ha gjennomført videregående skole, med spesiell studiekompetanse eller et av de godkjente fagbrevene. Lurer du på om du kvalifiserer til å søke lokomotivførerutdanningen? Gå gjennom denne kvalifiseringsveilederen
Kvalifiserer du? Sjekk her
Ta kontakt på e-post dersom du har spørsmål. Bruk denne e-postadressen:
post@lokforerskolen.no.
Aktuelt fra skolen
24.08.23
Lokførerskolen ønsker å kvotere kvinner inn i lokomotivførerutdanningen, og oppfordrer Kunnskapsdepartementet til å gjøre dette mulig, skriver rektor.
21.06.23
Observante ansatte og studenter på Lokførerskolen har kanskje lagt merke til et nytt ansikt i resepsjonen. Det er Anastasiia Shcherbina fra Ukraina som har praksisplass hos oss.
16.06.23
Lokførerskolen utvikler mye teknologi, og trenger dyktige medarbeidere for å henge tritt med behovet. Reidar Berntzen (57) er nylig ansatt for å gi oss råd og hjelp innenfor IKT.
05.05.23
Mikael Persson er ny fagsjef på Lokførerskolen. Han har tatt på seg ekstra ansvar for å videreutvikle infrastrukturfaget. Da blir han en av skolens fire fagsjefer.
24.04.23
Er du ein av dei som søkte på Lokførarskulen i februar i år? Det var du ikkje aleine om. Nok ein gong har Norsk fagskule for lokomotivførarar fått eit rekordtal søkarar. I år kan vi skryte på oss heile 1507 av dei!
31.03.23
Jan Remi Myhre ble lokomotivfører ved en tilfeldighet i 2002. Etter lang erfaring med å kjøre tog, var det naturlig for han å dele kunnskapene sine med andre. Og nå er han ansatt som faglærer på Norsk fagskole for lokomotivfører.