22.08.22
Ved opptaket i år ble det plass til 158 menn og 10 kvinnelige studenter. Skolens styre har bedt rektor om å finne ut hvordan skolen kan legge til rette for positiv særbehandling av kvinner ved opptak til lokomotivførerutdanningen i 2023. Her kan du lese om de nye opptakskriteriene våre. De nye kriteriene gjelder søkere med vitnemål fra studiespesialiserende videregående opplæring.
27.04.22
Kunnskapsdepartementet har offentliggjort årets søkertall for fagskoler. Norsk fagskole for lokomotivførere har igjen fått rekordmange søkere. Det ble 12 246 søkere til de fagskolene som omfattes av Samordna opptak i år. Blant dem har hele 10,6 prosent søkt seg til oss. Det er 1298 søkere til Lokførerskolen 🥳🎈
05.04.22
Vår eminente fagsjef, Øyvind Gunnestad, har fått medalje for lang og tro tjeneste etter 40 år ved jernbanen. Hvor mange studenter har fått glede av hans grundige kompetanse på bremser i tog? Hundrevis! Hvor mange lokførere finnes det på jernbanenettet i Norge som ikke kjenner Øyvind? Svært få.
23.03.22
Hvert år utarbeider ledelsen på Norsk fagskole for lokomotivførere en kvalitetsrapport. Hensikten er å vise en samlet vurdering av utdanningskvaliteten ved Lokførerskolen. Rapporten bidrar med analyser og vurderinger av resultater, og brukes for å kunne forbedre kvaliteten på utdanningen av lokomotivførerkandidater. Det er liten tvil om at året 2021 også var sterkt preget av pandemien.
På bildet ser vi studieinspektør Ane Haugen Jordal og rektor Kai Erik Jensen. De har mye å være stolte over når de tar et tilbakeblikk på 2021.
07.01.22
De siste årene har våren vært svært arbeidskrevende for Lokførerskolens studieadministrasjon. Det er generelt mye å gjøre og følge opp, og når vi får rekordmange søknader til studiet hvert år, blir det vanskelig å rekke over alt. Samordna opptak åpner for søknader i begynnelsen av februar, og søknadsfrist hos oss er 1. mars. Vi har nå ansatt to erfarne saksbehandlere som skal være hos oss i tre måneder. Slik kan vi få gått igjennom søknadene raskere, og det blir enklere for oss å følge opp hver enkelt søker.
09.12.21
Med mye smitte og nye nasjonale tiltak for smittevern, må vi på Lokførerskolen justere hverdagen. Kunnskapsdepartementet og skolens mål er at ingen studenter skal få forsinkelser i studieløpet. Artikkelen er oppdatert 14.12.21.
16.11.21
Lokførerskolen har deltatt på Fagskolekonferansen 2021 på Lillestrøm. Konferansen var arrangert av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-Dir). «Fagfolk for fremtiden - hva nå?» var overskriften for konferansen, og det var mange ulike aktører fra fagskolesektoren som deltok og var representert.
27.10.21
Det er alltid interessant å lese resultatene av Studiebarometeret! Gjennom denne undersøkelsen får vi vite mer om hva studentene våre synes om oss. Etter det siste, tøffe året 2020, var det ekstra spennende.
04.10.21
Forrige uke holdt vi kurs for nye kjørelærere. Faglærer Bjørn Kristiansen har full kontroll, og ga en solid innføring i både planlegging, gjennomføring og evaluering av studentens opplæring mens de er ute i sporet. De 10 nye kjørelærerne var engasjerte og nysgjerrige på den nye rollen sin, og er spente på første møte med student ved siden av seg i førerrommet.
07.09.21
Lokførerskolen inviterte til studentsamling denne uken. Ikke alle kunne delta, men samlingen ble tatt opp slik at alle studentene våre kan få innholdet med seg. Vi inviterte representanter fra ulike togselskaper, og Green Cargo, Flytoget og Vy hadde mye interessant å lære studentene våre.
01.09.21
Fagskolens nyeste faglærer, Simen Gulbrandsen, er bare 30 år. Det betyr at han husker godt hvordan det var å være student. Vi trenger det friske pustet inn i kollegiet vårt, og vet at Simen vil gi studentene våre særlig godt tilpasset opplæring. Nå jobber han sammen med sine tidligere faglærere, og bidrar godt inn i mangfoldet. Simen begynte hos oss i slutten av juli.
07.06.21
Lokførerskolen lager hvert år en kvalitetsrapport, der vi gjør rede for hva som har skjedd året før. 2020 ble uten tvil annerledes enn det vi hadde planlagt for.