Flere fordeler for lokførerstudentene

Lokførerskolen har inngått avtale med Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Avtalen gjelder fra 1. august. Dette gir fordeler for studentene våre både innen helse, trening, bolig og annet.

Publisert: 27.05.2019 12.31 av Maria Dahl Oppdatert: 27.05.2019 12.31

Mange fordeler

Avtalen med SiO gjelder fra august, men du kan allerede nå søke om studentbolig. Dette gjelder også om du har søkt på skolen, men ikke har fått plass enda. Da stiller du deg i boligkø. Om du ikke får plass på skolen, eller velger å ikke ta imot tilbudet, må du trekke søknaden om studentbolig. Du kan søke studentbolig selv om du er over 35 år, men da må du ta kontakt med skolen slik at vi kan hjelpe deg.

Skolen betaler for medlemskap, semesteravgift og tilskudd til treningsavtale.

Her er noen av tilbudene våre studenter kan benytte fra august. Alt tilbys til studentvennlige priser.

Helse

Illustrasjonsfoto
Fastlege, tannlege, sosionom og psykolog mens du bor i Oslo. Illustrasjonsfoto fra SiO

SiO tilbyr ulike helsetjenester tre ulike steder i Oslo, i sentrum, på Blindern og på St. Hanshaugen. Her finner du fastlegen din mens du bor i Oslo. SiO tilbyr også rimelig tannlege, samt rådgivning fra sosionom eller psykolog dersom du skulle ha behov for dette.

Trening

bilde fra treningssenter
Illustrasjonsfoto fra Domus Athletica, ett av seks ulike treningssenter i Oslo.

SiO har seks ulike treningssenter lokalisert rundt i Oslo. Blant tilbudet finner du gruppetrening, basseng, buldrerom, kondisjons- og styrketrening og annet. Prisen for lokførerstudentene blir 199 kroner per måned. Sentrene er enkle å nå med kollektivtrafikk. Du kan også trene gratis som gjest hos åtte andre Samskipnader rundt omkring i landet dersom du har tegnet abonnement.

Bolig

Bilde av grunerløkka studenthus
Den gamle kornsiloen på Grunerløkka ved Akerselva er bygget om til studentboliger. Du finner boliger mange steder rundt i Oslo og på Lillestrøm. Foto: SiO.

Studentboligene finner du i mange størrelser og prisklasser. Prisene sies å være ca 40 prosent lavere enn markedspris i Oslo. Legg merke til at du kan søke om studentbolig før du er tatt opp på skolen. Det kan være rift om de mest populære boligene, så still deg i kø så snart som mulig. Eksisterende studenter kan også stille seg i kø nå. Høsten er ofte svært travel for de som leier ut.

Du har rett til bolig selv om du har fylt 35 år. Ta kontakt med skolen slik at vi kan hjelpe deg.

Se hva slags boliger som finnes og hvordan du søker på SiOs nettsider her:

Lenke til SiO bolig

Foreninger

Illustrasjonsbilde av studenter
Uansett hva du er interessert i er det helt sikkert noen andre som er interessert i det samme! Finn likesinnede i en studentforening. Foto: SiO

Er du interessert i dans eller menneskerettigheter? Arkeologi eller D&D? Språk eller kor? Litteratur eller globale problemstillinger? Uansett hva du er interessert i på fritiden er det store sjanser for at du finner likesinnede i Studentsamskipnaden. Finn din forening, og få nye venner.

SiO tilbyr også rimelig mat og drikke på ca 40 serveringssteder.

Klikk her for å lese mer om alle tilbud på SiOs nettsider