Lykke til videre, Robert

Vår kjære kollega og dyktige faglærer, Robert Mikkelsen, hadde sin siste arbeidsdag i dag. Han ble selvfølgelig takket av med kaker og taler – og en liten tåre i øyekroken til flere av oss.

Publisert: 24.02.2021 11.44 av Maria Dahl Oppdatert: 24.02.2021 11.44

Robert har vært tilknyttet Lokførerskolen siden 2009. Først som student og senere som instruktør. I 2018 fikk han fast jobb som faglærer, og de bortimot to og et halvt årene han har vært hos oss har han vært tydelig og positivt til stede blant oss ansatte. «Det spruter gnister av Robert», sa fagsjef Morten Mattson i talen han holdt.

Robert har alltid hatt et tett og engasjert forhold til studentene sine, og har følt med dem gjennom seire og nedturer. Og han er tydelig stolt over hver eneste lokomotivførerkandidat han har fått sendt videre til jobb som lokfører.

Blid, offensiv, åpen, hyggelig, engasjert, direkte og tydelig var ord som gikk igjen i talene. «Du er av typen som er lett å jobbe med og som har bidratt mye til faglig utvikling på skolen, både innenfor faget infrastruktur og formidlingen av det. Og ikke minst brenner du for studentene, og ser dem som dine. Studentens beste kommer alltid først!», fortalte Morten. Morten og Robert delte kontor og hadde mange engasjerte diskusjoner om faget, læremidler, pedagogikk og ikke minst om studentene.

Robert i førerhuset
Robert slutter ikke bare hos oss, men også hos Vy. Der har han vært ansatt siden han gikk ut av Lokførerskolen. Han har også hatt en liten prosent der mens han har jobbet hos oss.

Robert ønsker forandring, og synes det er på tide å ta noen flere sjanser i livet. Derfor har han søkt og fått jobb i det nystartede Rail Academy, et opplæringssenter som tilbyr ulike typer sertifiserings- og repetisjonskurs for jernbanevirksomheter innen gods- og passasjertransport. De er heldige som har fått kapret Robert. Vi kommer til å savne han, og ønsker han all mulig lykke på veien videre.

Robert sammen med roll-up
Robert har stilt opp som modell på en del av markedsføringsmaterialet vårt, blant annet en flott roll-up. Den ønsket han seg i gave da han sluttet, og fikk den med seg hjem til å ha i stua når familien skal ha gjester! Eller til å reklamere for Lokførerskolen når han føler for det. Foto: Kai Erik Jensen.

Øvrige foto: Rune Fossum