Nye rutiner for smittevern

Med mye smitte og nye nasjonale tiltak for smittevern, må vi på Lokførerskolen justere hverdagen. Kunnskapsdepartementet og skolens mål er at ingen studenter skal få forsinkelser i studieløpet. Artikkelen er oppdatert 14.12.21.

Publisert: 09.12.2021 11.11 av Maria Dahl Oppdatert: 09.12.2021 11.11

Her er retningslinjer for Lokførerskolen:

• Lokførerskolen følger de kravene til smittevernfaglig forsvarlig drift som blir fastsatt i covid-19-forskriften.
  • All teoriundervisning skjer digitalt.
  • Dersom det er undervisning på skolen, planlegger lærerne undervisning i mindre grupper. Utgangspunktet er å holde avstand og dermed minske risiko for smittespredning.
  • Vi skal ha god oversikt over hvem vi er sammen med og møter. Lærerne fører navnelister ved fysisk oppmøte.
  • Skolen legger til rette for å gjennomføre fysiske øvelser i mindre grupper, når det er nødvendig for å oppnå læringsutbytte (simulatorer, befaringer, øvelseskjøring og lignende).
  • Kontaktlærer vurderer om undervisning skal gjennomføres på skolen eller digitalt, i samarbeid med tillitsvalgt.
  • Vi skal gjennomføre eksamen som vanlig. Etter jul vurderer vi tiltak som digital muntlig eksamen og hjemmeeksamen for førerbevis. Målet er at studieprogresjonen opprettholdes for alle.
  • Vi holder god avstand for å minske risiko for smittespredning. Vi har alltid munnbind tilgjengelig, dersom meteren ikke kan overholdes.
  • Skolen innfører 1 ukes hjemme-undervisning (digitalt på Teams) før øvelseskjøring.
  • Skolen oppfordrer alle studenter som er i øvelseskjøring å bli godt kjent med foretakets interne smittevernregler.
  • Ansatte som ikke må være på skolen, arbeider hjemmefra.

Tiltakene gjelder fra torsdag 09.12.2021 til og med 16.01.22. Vi følger med på eventuelle endringer av smitteverntiltakene, og informerer i våre kanaler så snart det kommer endringer for gjennomføring av undervisning ved fagskoler.