Studentsamling høst 2019

To ganger i året inviterer skolen til felles samling. Da får skolen informert alle om hva som skjer, og ansatte får verdifull informasjon tilbake fra studentene.

Publisert: 22.10.2019 16.01 av Maria Dahl Oppdatert: 22.10.2019 16.01

Kai var først ut med informasjon om hva som skjer ved skolen, om samarbeid med ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter), om øvelse på stille evakuering, om innspill fra studentene til skolens innleide instruktører og om samarbeidet med Studentsamskipnaden (SiO). Minner om at alle studenter ved fagskolen kan benytte seg av alt som SiO tilbyr. Noen av tilbudene vil ikke ta imot søknader fordi studenten ikke er innenfor SiOs vanlige aldersrammer. Da er det bare å ta kontakt med Kai så får vi søknaden inn likevel.

Rektor Kai Erik Jensen

Trond informerte om nylaget e-læring om trykkluft og bremsesystemer. E-læringen kan brukes som forberedelse og repetisjon av læring, og er tilgjengelig for alle studenter gjennom itslearning.

Faglærer Trond Paulsen

Morten fortalte om implementering av nye TJN (trafikkregler for jernbanenettet). Dette får konsekvenser for mange av våre læremidler, lærebøker, progresjonstester, simulatorscenarier osv. Vi jobber med å få oppdatert alt, men det tar litt tid. Dersom dere finner feil oppfordrer vi alle studenter til å melde dette inn.

Fagsjef i infrastrukturfaget, Morten Mattson

Kjetil fortalte om skifting i praksisfaget. Noen studenter sendes til Elverum, noen til Hønefoss for skifteopplæring. Ny og oppdatert Studentens regelbok, med nye TJN, kommer i løpet av oktober. Skolen utvikler i disse dager et digitalt hjelpemiddel under skifting, kalt Digiskift (digital skifting). Her blir det bygget opp scenarier som kan prøves ut i trygge omgivelser med bruk av VR-briller. Hensikten med dette er bedre forberedelse til opplæring i skifting slik at tiden ute i felt kan benyttes bedre. Noen av studentene har vært med og prøvd ut dette, vi ønsker å implementere dette mer framover.

Faglærer og ansvarlig for skifting, Kjetil Bull

Takk til alle studenter som kunne komme og bidra med spørsmål og meninger om disse temaene.