Personvernerklæring

Jernbanedirektoratet, ved jernbanedirektøren, er ansvarlig for behandling av personopplysninger som skjer i jernbanedirektoratet. Oppgavene med å følge opp dette til daglig er delegert i henhold til interne retningslinjer. I dette tilfellet er det Norsk fagskole for lokomotivførere ved rektor som har ansvaret.

Norsk fagskole for lokomotivførere samler inn og behandler dine personopplysninger trygt.

Studenten

Hovedvekten av personopplysninger som behandles er knyttet til opptak av studenter, og gjennomføring av studiet. Vi følger regelverk fra forvaltningsloven, arkivloven, offentlighetsloven, personopplysningsloven og bokføringsloven når vi utarbeider våre rutiner. På grunn av arkivplikt må vi oppbevare personopplysninger etter at studenten er ferdig på skolen.

Du har rett til innsyn i hvilke opplysninger vi oppbevarer om deg.

Les mer om dine rettigheter på Datatilsynets nettsider.

Filmopptak og bilder

Alle studenter informeres dersom det tas bilder/film eller gjøres opptak av dem i undervisningen. Studentene skal også forespørres og gi muntlig samtykke på forhånd. Studentene skal også informeres om hvilken sammenheng bildene/filmene skal brukes.  Det legges alltid til rette for at studenten kan si nei til dette. Dersom noen har sagt ja, men senere angrer dette, kan man ta kontakt med skolen. Bildene vil da enten slettes eller retusjeres slik at personene ikke er identifiserbare.

Denne nettsiden

Lokførerskolen samler ikke inn personopplysninger når du besøker våre nettsider på www.lokforerskolen.no.

Nettsiden bruker informasjonskapsler, ofte kalt cookies, til å samle og generere anonym statistikk. Dette gir oss verdifull informasjon om bruk av sidene slik at vi kan optimalisere og levere en så god brukeropplevelse (for deg som) besøkende som mulig.

Lokforerskolen.no benytter seg av tredjeparts leverandører som Google, YouTube, Vimeo, Facebook og Likedin m.v. Disse tjenestene plasserer informasjonskapsler på din maskin.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen din av nettstedet du besøker. Hensikten kan være å samle data, for å forstå bruksmønsteret på siden og forbedre brukeropplevelsen til de besøkende. De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Når du besøker våre nettsider, anses du å samtykke til bruk av informasjonskapsler.

Hva bruker Lokførerskolen informasjonskapsler til?

Lokførerskolen bruker informasjonskapsler til å analysere besøk og bruksmønster på våre nettsider. Informasjonen hjelper oss å forstå hvordan sidene brukes, slik at vi kan gi de besøkende en så god brukeropplevelse som mulig.

Når du besøker lokforerskolen.no, vil statistikk- og analyseverktøyet Google Analytics plassere informasjonskapsler på din datamaskin. Disse har som formål å innhente statistikk og sikre sidene mot hackerangrep.

Vi har aktivert IP-anonymisering i Google Analytics, slik at statistikken ikke skal spores tilbake til deg.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

Her kan du lese på nettvett.no om hvordan du kan administrere informasjonskapsler i din nettleser.

Har du spørsmål om hvordan Lokførerskolen håndterer dine personopplysninger kan du ta kontakt med rektor Kai Jensen på e-postadressen post@lokforerskolen.no. Du kan også ta kontakt med personvernombudet i Jernbanedirektoratet på e-postadresse personvernombud@jernbanedirektoratet.no.

Send e-post