Tøff IKT-rådgiver med et varmt hjerte

Lokførerskolen utvikler mye teknologi, og trenger dyktige medarbeidere for å henge tritt med behovet. Reidar Berntzen (57) er nylig ansatt for å gi oss råd og hjelp innenfor IKT.

Publisert: 16.06.2023 07.50 av Maria Dahl Oppdatert: 16.06.2023 07.50

Hvordan blir man en god IKT-rådgiver, Reidar?

«Hemmeligheten er å kunne vite hvor og hvordan man finner svaret. Google er et godt hjelpemiddel, bare man vet hva man skal søke etter», sier Reidar med glimt i øyet. Det er ingen tvil om at vi har fått en humoristisk og kompetent medarbeider med på laget

Reidar har jobbet som IT-konsulent i mange år. Han startet sitt eget selskap, og var daglig leder fram til januar i år. Målgruppen var bedriftsmarkedet på alle nivåer, og det var ikke vanskelig å få kunder. De siste seks årene har han hatt tilholdssted i Atlanta, USA, men nå har tiden kommet for å vende hjemover, og jobbe innenfor trygge og faste rammer hos Norsk fagskole for lokomotivførere. Bakgrunnen er radio- og tv-reparatør, og etter mangfoldige bøker, kurs, tester og sertifiseringer har han blitt Microsoft Certified System Ingeniør. Det har vi god bruk for på Lokførerskolen.

Reidag og Stian foran PC
Reidar kommer til å jobbe mye sammen med IKT-ansvarlig Stian Mathisen. De har truffet på hverandre tidligere på andre arbeidsplasser, og vet at de kan jobbe godt sammen. «Jeg ser fram til å jobbe tett med Stian», sier Reidar. Foto: Atle Schaathun.

Gjøre hverdagen enklere

Alle Lokførerskolens medarbeidere jobber mot ett mål – å sikre kvaliteten på lokomotivførerutdanningen. Med Reidar som medspiller vil vi forsterke den teknologiske delen av skolens drift.

«Jeg er her for å hjelpe til, forteller Reidar. «Her vil jeg lete etter spennende muligheter til å effektivisere og forenkle hverdagen for både ansatte og studenter. Jeg gleder meg til å bli kjent med alt Lokførerskolen har av systemer og digitale løsninger. Det er det jeg liker best – å hjelpe mennesker til å få utført arbeidsoppgavene sine. Her på skolen vil jeg helt sikkert finne mange meningsfulle oppgaver.»

Motorsykkel og poker

Reidar kommer opprinnelig fra Oslo, og bodde på Kløfta og på Sørumsand før han flyttet til Atlanta, USA, i 2017. Nå bor han på Årnes, og kjører Kawasaki Z 1000 til jobben. «Jeg ønsker meg tilbake til den gode, gamle Harley’en igjen. Vi som liker Harley er en egen rase», påstår han.

«Jeg bor midt ute i skauen fordi jeg liker å spille høy musikk! Veldig høy musikk! Gjerne AC/DC og Pink Floyd. Og en gang iblant inviterer jeg til pokerlag – det er Texas Hold’em det går i. Da ligger lukten av whisky og sigar tjukk over Årnes.»

Reidar leder pokerspill
Foto: Atle Schaathun

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Reidar, og håper å få beholde litt av lønna vår samtidig.