Lokførerskolen Gode grunner til å velge Lokførerskolen

Gode grunner til å velge Lokførerskolen

Kort utdanning

Etter ett år med fulltid, eller halvannet med deltid nettbaserte studier, blir du lokomotivførerkandidat. Når du får jobb, gjenstår det mellom 3 og 6 måneder med intern opplæring i togselskapet. Etter det er du klar for å sitte alene foran i toget.

Les mer om studiet her

God lønn

Norsk Lokomotivførerforbund har forhandlet frem svært gode betingelser for lokomotivførere. Grunnlønnen er helt grei, men med tillegg for turnusarbeid og overtid får lokomotivførere en solid sum i lønningsposen hver måned. Les mer om dette hos Norsk lokomotivførerforbund

Gode sjanser for å få jobb etter utdanning

Vi kan ikke garantere noe, men Norge trenger flere lokomotivførere. Togselskapene melder inn hvor stort behov de har for nye ansettelser, og Lokførerskolen tilpasser antall studieplasser etter disse behovene. Hvis du er villig til å flytte på seg, øker sjansene for å få jobb.

Les mer om yrket her

Praksisnær utdanning

Omtrent halve studiet er du ute og kjører tog sammen med en kjørelærer. Og når du er på skolen er du mye på befaringer, på praktisk skiftekurs, i simulator, eller på togsettet vi har i bakgården.

Les mer om praksis her

Turnusarbeid

Noen kan ikke tenke seg en tradisjonell 8-16-jobb. Liker du variasjon, og lengre perioder med fri når andre ikke nødvendigvis har det? Ja, da er du klar for turnusarbeid. En lokfører må belage seg på å jobbe så lenge togene går. Også trenger du aldri å ta jobben med deg hjem.

Selvstendig jobb med mye ansvar

Som lokfører må du jobbe innenfor et strengt regelverk, og innenfor disse rammene må du ha solid kompetanse slik at du tar de rette, selvstendige avgjørelsene. Lokførerskolen gir deg det du trenger for å gjøre riktig valg, selv i pressede situasjoner.

Samfunnskritisk og miljøvennlig jobb

Uten toget stopper Norge! Tog avlaster veitrafikken og flytter mye av transporten over på skinner. Det bidrar stort til det grønne skiftet.

Dyktige lærere

Alle lærere praktiserer som lokomotivførere samtidig som de underviser. Dette sørger for at de er oppdaterte og vet veldig godt hva de snakker om! Og det bidrar også mye til engasjementet deres.

God utsikt fra arbeidsplassen

Du sitter foran i toget, og følger med på landskapet som skifter fra time til time, dag til dag, måned til måned. Det er alltid noe nytt å oppleve, fra by til land, fra tidlige soloppganger til stjerneklar nattehimmel og fra snødekte trær til spirende korn.

4 studenter bak på et togFoto: Kjetil Bull

Har du det som skal til for å søke?

Lurer du på om du skal søke?

Studenter i VR-simulatorFoto: Julia Naglestad
Studenter i klasseromFoto: Rune Fossum

Har du spørsmål om studiet?