30.01.23
Som så mange andre blei Lokførarskulen tvinga inn i andre rutinar då covid 19- viruset herja som verst. Vi måtte snu oss raskt, og forme både læringsmetodar og læremidlar til nye situasjonar med heimekontor og nettbasert undervisning. Vi lærte mykje i denne tida. I 2024 tilbyr Norsk fagskule for lokomotivførarar utdanninga nettbasert. Søknadsfrist er 1. mars i år.
24.01.23
Ghulam Ateeq Akhtar har blitt ansatt som fast faglærer på Lokførerskolen. Med Ateeq har vi fått en flott medspiller på laget. Og vi har fått enda en faglærer med hjerte for studentene, som setter sin ære i å få alle studentene med – helt i mål fram til eksamen
17.01.23
To ganger i året inviterer Lokførerskolen alle studentene på skolen til et informasjonsmøte. Det blir en liten time med masse informasjon – i et stappfullt lokale.
22.12.22
I 2024 utvider Norsk fagskole for lokomotivførere sitt studietilbud med en nettbasert lokomotivførerutdanning med samlinger. Søknadsfrist er 1. mars 2023 i Samordna opptak.
31.10.22
Lokførerskolen søker utover for å øke sin kompetanse. I det siste har vi hatt stort utbytte av å utveksle kunnskap og erfaringer med det svenske VTI (Statens väg och transportforskningsinstitut). VTI driver med forskning innenfor transportsektoren, deriblant på jernbane.
25.10.22
Skifteopplæring er viktig på Lokførerskolen. Det å kunne flytte lokomotiv inne på en stasjon, koble til vogner, klargjøre toget og sjekke at alle systemer og bremser virker, er sentral kompetanse alle lokomotivførere må ha.
05.10.22
Det er alltid leit når en ansatt på Norsk fagskole for lokomotivførere slutter. Men det gir også rom for en ny kollega. Ellen Skyrud pensjonerte seg, og Jelena Truhanova startet opp som resepsjons- og administrasjonsarbeider. Vi savner Ellen, og gleder oss over den nye, blide medarbeideren vår, Jelena.
22.08.22
Ved opptaket i år ble det plass til 158 menn og 10 kvinnelige studenter. Skolens styre har bedt rektor om å finne ut hvordan skolen kan legge til rette for positiv særbehandling av kvinner ved opptak til lokomotivførerutdanningen i 2023. Her kan du lese om de nye opptakskriteriene våre. De nye kriteriene gjelder søkere med vitnemål fra studiespesialiserende videregående opplæring.
27.04.22
Kunnskapsdepartementet har offentliggjort årets søkertall for fagskoler. Norsk fagskole for lokomotivførere har igjen fått rekordmange søkere. Det ble 12 246 søkere til de fagskolene som omfattes av Samordna opptak i år. Blant dem har hele 10,6 prosent søkt seg til oss. Det er 1298 søkere til Lokførerskolen 🥳🎈
05.04.22
Vår eminente fagsjef, Øyvind Gunnestad, har fått medalje for lang og tro tjeneste etter 40 år ved jernbanen. Hvor mange studenter har fått glede av hans grundige kompetanse på bremser i tog? Hundrevis! Hvor mange lokførere finnes det på jernbanenettet i Norge som ikke kjenner Øyvind? Svært få.
23.03.22
Hvert år utarbeider ledelsen på Norsk fagskole for lokomotivførere en kvalitetsrapport. Hensikten er å vise en samlet vurdering av utdanningskvaliteten ved Lokførerskolen. Rapporten bidrar med analyser og vurderinger av resultater, og brukes for å kunne forbedre kvaliteten på utdanningen av lokomotivførerkandidater. Det er liten tvil om at året 2021 også var sterkt preget av pandemien.
På bildet ser vi studieinspektør Ane Haugen Jordal og rektor Kai Erik Jensen. De har mye å være stolte over når de tar et tilbakeblikk på 2021.
07.01.22
De siste årene har våren vært svært arbeidskrevende for Lokførerskolens studieadministrasjon. Det er generelt mye å gjøre og følge opp, og når vi får rekordmange søknader til studiet hvert år, blir det vanskelig å rekke over alt. Samordna opptak åpner for søknader i begynnelsen av februar, og søknadsfrist hos oss er 1. mars. Vi har nå ansatt to erfarne saksbehandlere som skal være hos oss i tre måneder. Slik kan vi få gått igjennom søknadene raskere, og det blir enklere for oss å følge opp hver enkelt søker.